Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Pápež František prijal španielskeho premiéra: Opäť nemal rúško

Rúška na tvárach španielskeho premiéra a pápeža chýbali
Rúška na tvárach španielskeho premiéra a pápeža chýbali (Zdroj: Twitter - Pedro Sanchéz)

RÍM - Pápež František prijal v sobotu na súkromnej audiencii španielskeho premiéra Pedra Sáncheza. Opäť si nenasadil na tvár ochranné rúško, informovala agentúra DPA.

"Ďakujem [pápež František], že ste ma prijali vo Vatikáne," napísal Sánchez na Twitteri po stretnutí a zverejnil fotografiu, na ktorej spolu s manželkou pózujú s pápežom - všetci traja bez rúška. Ani na videu zo stretnutia, ktoré zverejnil Vatikán, nemal nikto z prítomných na tvári rúško. Na videu bolo vidieť pápeža Františka, ako sa s fyzickým odstupom prihovára sediacemu publiku.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Sánchez uviedol, že sa s pápežom zhodli na potrebe riešenia krízy vzniknutej pandémiou koronavírusu prostredníctvom multilateralizmu, najmä s ohľadom na budovanie "spravodlivejšieho a starostlivejšieho sveta". V samostatnom vyhlásení Vatikán informoval, že španielsky premiér s pápežom diskutovali aj o záležitostiach Európskej únie, migrácii i vzťahoch medzi Vatikánom a Španielskom.

Pápež má 83 rokov a v mladosti mu pre chorobu odstránili časť pľúc. Napriek tomu, že v súvislosti s vírusom SARS-CoV-2 patrí do rizikovej skupiny, na verejnosti ho len zriedkavo vídať s ochranným rúškom. Nos a ústa mal síce prekryté v utorok na ekumenickom a medzináboženskom stretnutí v centre Ríma, v stredu počas svojej pravidelnej audiencii vo Vatikáne však rúško opäť nemal.

Viac o téme: PápežPremiérRúškoŠpanielskoKoronavírusPedro Sanchez
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu