Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS V Poľsku sa situácia neustále zhoršuje: Najvyšší denný prírastok infikovaných

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Czarek Sokolowski)

VARŠAVA - Počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom v Poľsku sa od utorka zvýšil o 10.040, čo je najvyšší denný prírastok infikovaných od začiatku pandémie. Informovala o tom v stredu agentúra PAP s odvolaním sa na údaje poľského ministerstva zdravotníctva.

Od začiatku pandémie sa v Poľsku nakazilo 202.579 ľudí. Ochoreniu COVID-19 podľahlo ďalších 130 ľudí, celkovo ich v krajine zaznamenali približne 3851. Za 24 hodín bolo podľa agentúry AP vykonaných rekordných 60.000 testov. Ministerstvo tiež hlásilo, že hospitalizovaných je 9439 ľudí s potvrdenou nákazou, 335.060 osôb je v karanténe, 42.688 je pod hygienicko-epidemiologickým dohľadom. Zatiaľ sa z ochorenia COVID-19 spôsobovaného novým druhom koronavírusu vyliečilo 98.884 ľudí.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Poľské úrady vo veľkých mestách pracujú na otvorení dočasných poľných nemocníc. Mesto Krakov plánuje na hospitalizáciu pacientov s ochorením COVID-19 obnoviť prevádzku nepoužívanej nemocnice. Poľskí zákonodarcovia momentálne diskutujú o legislatíve, ktorá by poskytla viac finančných prostriedkov zdravotníkom a dočasne ich zbavila právnej zodpovednosti za chyby, ku ktorým dôjde pri liečbe chorých na COVID-19.

Viac o téme: PoľskoKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu