Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Chcela zostať iba mesiac v Afrike: Potom prišiel zásadný obrat, mladá Britka urobila čosi neuveriteľné!

 Letty vlastne chcela iba mesiac pomáhať v sirotinci v Tanzánii a potom sa vrátiť do Veľkej Británie.
Letty vlastne chcela iba mesiac pomáhať v sirotinci v Tanzánii a potom sa vrátiť do Veľkej Británie. (Zdroj: instagram.com/letty.mcmaster)

IRINGE - Letty, ktorá má v súčasnosti 26 rokov, sa chcela po škole angažovať v Afrike. Vtedy ešte netušila, že namiesto jedného mesiaca tam zostane osem rokov a adoptuje si 14 detí.

Vtedy 18-ročná Letty vlastne chcela iba mesiac pomáhať v sirotinci v Tanzánii a potom sa vrátiť do Veľkej Británie, informujú noviny The Sun. Ale rýchlo si všimla, ako zle sa tam deťom darí.

Mali byť fyzicky a psychicky týraní a jedlo im dávali iba raz denne. Okrem toho dary putovali do vreciek zamestnancov. Toto popisuje Britka v rozhovore pre britský denník.

Týranie v detskom domove v Tanzánii

The Sun cituje Letty: „Týranie, ktoré deti zažili v detskom domove, bolo strašné a videla som, aký to malo na nich dopad, a vedela som, že sa niečo musí okamžite zmeniť.“ Odvtedy bolo jej cieľom pomôcť deťom a poskytnúť im domov. Namiesto plánovaného mesiaca zostala mladá Britka v Tanzánii nakoniec tri roky.

Keď musel byť sirotinec v roku 2016 zatvorený, zasadila sa za nový domov. Mal sa starať o deti, ktoré by inak skončili na ulici. Medzitým, o sedem rokov neskôr, žije Letty s deviatimi deťmi z bývalého sirotinca a piatimi ďalšími bývalými deťmi z ulice v dome v Iringe.

Britka svoje rozhodnutie dodnes neľutuje, pokračuje správa. "Tieto deti sú môj život," hovorí 26-ročná žena. Už predtým jej bolo jasné, že raz chce pomôcť deťom v núdzi. Ani ona, ani jej blízki neboli prekvapení rozhodnutím zostať v Tanzánii.

 

Since opening the Safe House in October 2019, Street Children Iringa has been able to help many more vulnerable street...

Uverejnil používateľ Letty McMaster Utorok 25. augusta 2020

Deťom sa doma darí

V rozhovore pre The Sun Letty zdôraznila: Je si istá, že bežný domov a rodina sú pre deti dobré. Príspevok ju cituje: „Odkedy majú domov, dosiahli úspech v škole a vo všetkých aspektoch života.“

Dieťa, ktoré našla v zime na ulici iba v tričku, je teraz medzi 20 najlepšími študentmi jeho ročníka. Ďalší je na jednej z najlepších súkromných škôl v krajine a tretí je talentovaný hudobník, ktorého piesne sa hrajú v miestnom rozhlase.

Dvadsaťšesťročná žena plánuje pokračovať v pomoci deťom v núdzi a dostať ich čo najviac z ulíc. „V Tanzánii je čoraz viac detí, ktoré potrebujú pomoc,“ je si istá Letty.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu