Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tajný žúr v pražskej reštaurácii: VIDEO Hostia po záverečnej pili v pivnici, policajti neverili vlastným očiam

Zábava v zavretej pražskej reštaurácii
Zábava v zavretej pražskej reštaurácii (Zdroj: Youtube/Týdeník Policie)

PRAHA – Korona-nekorona, v českej metropole po nariadenom uzavretí podnikov pokračovala zábava v pivnici baru. Policajti na nelegálnej akcii narátali desiatky ľudí. Rozdali pokuty a objavili aj tam i muža, na ktorého bol vydaný zatykač.

Susedné Česko prijalo prísnejšie protiepidemiologické opatrenia z dôvodu nepriaznivého vývoja koronavírusu v krajine. Vláda zatvorila aj reštaurácie a bary. V utorok večer sa uskutočnila policajná akcia zameraná na kontrolu dodržiavania prijatých opatrení a kriminalisti zistili, že v jednej pražskej reštaurácii ich totálne ignorujú.

KORONAVÍRUS V Česku platia nové pravidlá, polícia bude prísnejšie kontrolovať ich dodržiavanie

Personál podniku síce o ôsmej večer uzamkol hlavný vchod, no po záverečnej tam ostalo niekoľko desiatok hostí. Títo ľudia sa podľa polície presunuli do zadnej časti pivničného priestoru, kde pokračovali v zábave a pití alkoholu. Muži zákona sa do reštaurácie dostali zadným vchodom, cez ktorý obsluha vyprevádzala hostí, ktorí sa rozhodli opustiť podnik. Policajti v pivnici narátali 35 osôb.

„V 21 prípadoch policajti uložili pokuty za neprekrytie dýchacích ciest v celkovej sume takmer 11-tisíc korún (vyše 400 eur), v 6 prípadoch zistili neoprávnené prechovávanie drog a na jedného muža bol vydaný príkaz na zatknutie pre drogovú trestnú činnosť,“ uviedol krajský policajný hovorca Jan Daněk. Prevádzkovateľovi reštaurácie teraz hrozí pokuta do výšky 3 miliónov korún (takmer 110-tisíc eur).

Polícia avizuje, že bude vo väčšej miere a s väčším nasadením dohliadať na dodržiavanie mimoriadnych nariadení. „Teraz už nie je priestor na benevolenciu a policajti prejdú k razantnejším spôsobom riešenia, čo je napríklad ukladanie pokút v rozkaznom konaní. Toto sa bude týkať hlavne chronických odmietačov nariadení a tých, ktorí ich porušujú úmyselne,“ oznámil Daněk.

Viac o téme: ČeskoReštauráciaPorušenieCovid-19OpatreniaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu