Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS V Spojených arabských emirátoch sa začali testy ruskej vakcíny proti COVID-19

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Sakchai Lalit, File)

MOSKVA - V Spojených arabských emirátoch (SAE) sa začali skúšky ruskej vakcíny Sputnik V proti ochoreniu COVID-19 na ľuďoch. Kremeľ to oznámil v pondelok vo vyhlásení, v ktorom informoval o telefonáte ruského prezidenta Vladimira Putina a korunného princa emirátu Abú Zabí šejcha Muhammada bin Zájida an-Nahjána. Informácie priniesla tlačová agentúra Reuters.

Abú Zabí je jedným zo siedmich emirátov SAE. SAE je druhou zahraničnou krajinou, kde sa začala testovať nová ruská očkovacia látka proti COVID-19. Ako prvé s jej testovaním začalo Bielorusko. Očakáva sa, že testy sa v blízkej budúcnosti spustia aj vo Venezuele.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Rusko sa stalo v auguste prvou krajinou na svete, ktorá zaregistrovala vakcínu proti chorobe COVID-19, a to po necelých dvoch mesiacoch testovania na ľuďoch. Očkovacia látka však vtedy ešte ani v Rusku neprešla treťou fázou klinického testovania na tisíckach dobrovoľníkov.

Očkovacia látka proti koronavírusu dostala názov Sputnik V podľa kozmickej družice, ktorú vyrobil Sovietsky zväz a v roku 1957 bola prvým umelým vesmírnym satelitom na svete vyslaným na obežnú dráhu Zeme.

Viac o téme: VakcínaRuskoSpojené arabské emirátyKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu