Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Irán hlási rekordný prírastok úmrtí na COVID-19

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Mohammad Ghadamali, File)

TEHERÁN - Irán hlásil rekordný denný prírastok úmrtí na ochorenie COVID-19 spôsobované novým koronavírusom. Ministerstvo zdravotníctva v pondelok uviedlo, že za 24 hodín zomrelo v krajine 272 pacientov.

Za rovnaký čas zaznamenali v Iráne aj vyše 4200 nových infekcií, dodala v štátnej televízii hovorkyňa ministerstva Símá Láríová, ktorú citovala tlačová agentúra DPA. Celkový počet úmrtí súvisiacich s koronavírusom od vypuknutia pandémie koncom februára je v súčasnosti takmer 29.000 a počet infikovaných dosiahol celkovo vyše pol milióna. Irán má približne 82 miliónov obyvateľov.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Medzi nakazenými je tiež viceprezident Mohammad Bagher Núbacht a šéf iránskej jadrovej agentúry Alí Akbar Sálehí, ktorý sa nachádza pod lekárskym dohľadom v domácej izolácii. Drastické zvýšenie v počte prípadov nákazy v posledných týždňoch viedlo k preťaženosti zdravotníckych zariadení s pacientmi s ochorením COVID-19 v niektorých veľkých mestách. Podľa pandemického krízového tímu v hlavnom meste Teherán už nie je dostatok nemocničných lôžok. To znamená, že do nemocníc môžu privážať iba naliehavé prípady nákazy koronavírusom.

Viac o téme: úmrtiaIránTeheránKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu