Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Izrael sužujú horúčavy: Na viacerých miestach spôsobili požiare

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

JERUZALEM - Izrael v piatok zasiahla vlna horúčav, ktorá mala za následok vypuknutie niekoľkých požiarov v strednej a severnej časti krajiny, ako aj v okupovanom Predjordánsku. Úrady nariadili evakuáciu tisícov ľudí, informovala agentúra AFP.

Správy o obetiach či zranených zatiaľ nie sú k dispozícii. Izraelská polícia však vo svojom tlačovom vyhlásení uviedla, že v meste Nof Hagalil požiar poškodil sedem domov. Z tejto lokality do bezpečia evakuovali asi 5000 ľudí. Ďalší obyvatelia museli opustiť svoje domy v židovskej osade Kfar Oranim na okupovanom západnom brehu rieky Jordán. Cesty v ohrozených oblastiach polícia uzavrela a požiadala ľudí, aby boli veľmi opatrní, kým hasiči s pomocou armády likvidujú požiare.

Správa o požiaroch v Izraeli sa objavila len niekoľko dní po tom, čo program Európskej únie na pozorovanie Zeme uviedol, že tohtoročný september bol globálne najteplejším deviatym mesiacom roka od začiatku týchto meraní. Aj vlani vypukli v židovskom štáte desiatky požiarov, ktorých bezprostrednou príčinou boli tiež horúčavy. V roku 2016 požiare poškodili alebo zničili asi 700 domov v Izraeli a na okupovanom západnom brehu Jordánu. Popolom vtedy ľahlo aj viac ako 13.000 hektárov lesných porastov.

Viac o téme: HorúčavyPožiareIzrael
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu