Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Blízky spolupracovník rakúskeho kancelára Kurza sa infikoval KORONAVÍRUSOM

Rakúsky kancelár Sebastian Kurz
Rakúsky kancelár Sebastian Kurz (Zdroj: SITA/AP/Ronald Zak)

VIEDEŇ - Na nový druh koronavírusu bol pozitívne otestovaný blízky spolupracovník rakúskeho kancelára Sebastiana Kurza. S odvolaním sa na úrad kancelára o tom v pondelok informovala agentúra APA.

Na koronavírus SARS-CoV-2 boli v rámci preventívnych opatrení v pondelok okrem Kurza otestovaní aj vicekancelár Werner Kogler, ako aj všetci ostatní kolegovia z okruhu nakazeného zamestnanca. Kurz a Kogler zrušili všetky naplánované pracovné stretnutia dovtedy, kým budú mať k dispozícii výsledky testov. Obaja sa s infikovaným spolupracovníkom stretli naposledy minulú stredu, pričom ešte v utorok večer bol jeho test na prítomnosť koronavírusu negatívny.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Denník Österreich v pondelok informoval, že v parlamentnom klube Kurzovej Rakúskej ľudovej strany (ÖVP) bol potvrdený v poradí už štvrtý prípad nákazy koronavírusom - nakazil sa hovorca pre otázky životného prostredia Johannes Schmuckenschlager. V Rakúsku pribudlo za 24 hodín (do pondelka 9.30 h) 750 novonakazených, uvádza spravodajský portál OE24. Na následky ochorenia COVID-19 zomrelo doposiaľ 818 ľudí a 39.058 sa vyliečilo. Nakazilo sa celkovo 48.896 osôb. V nemocniciach je aktuálne hospitalizovaných 488 pacientov, z toho 101 leží na jednotkách intenzívnej starostlivosti.

Viac o téme: SpolupracovníkKoronavírusSebastian KurzInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu