Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Bary v Paríži budú dva týždne zatvorené, ide o nové opatrenie proti KORONAVÍRUSU

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Bary a kaviarne v Paríži a na jeho vnútorných predmestiach budú od utorka do 19. októbra zatvorené z dôvodu narastajúceho počtu infekcií koronavírusom. V pondelok to oznámil šéf mestskej polície Didier Lallement, ktorého citovala tlačová agentúra DPA.

Paríž je pre zhoršujúcu sa nákazu v stave najvyššej pohotovosti, informovala agentúra AFP. "Epidémia sa šíri príliš rýchlo, musíme teraz dupnúť na brzdy, kým sa nepreťaží náš zdravotný systém," upozornil Lallement.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Reštaurácie, ktoré zabezpečujú stravovanie, budú môcť zostať otvorené za prísnejších preventívnych zdravotných opatrení. Študentské a rodinné večierky v priestoroch prístupných verejnosti však budú zakázané.

Riaditeľ regionálneho zdravotného úradu Aurélien Rousseau oznámil, že personál nemocníc vo francúzskej metropole je pod tlakom, pričom pacienti s ochorením COVID-19 teraz zapĺňajú 36 percent lôžok na jednotkách intenzívnej starostlivosti (JIS) a množstvo nemocníc bolo nútených zrušiť niektoré operácie, ktoré nie sú nevyhnutné.

Ministerka práce Élisabeth Borneová na Twitteri vyzvala zamestnávateľov aj pracujúcich v Paríži a ďalších zónach s maximálnym stupňom pohotovosti, "aby v čo najväčšej miere pracovali z domu, nech sa spomalí šírenie koronavírusu".

Viac o téme: PandémiaParížKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu