Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Šokujúce VIDEO z diaľnice: Vodič začal predbiehať kolónu s majákmi a... Policajt vytiahol samopal!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Instagram/idioti_za_volantem)

PRAHA – Video z palubnej kamery zachytáva, ako šofér športového auta "dobieha" policajnú dodávku na diaľnici. Policajt na mieste spolujazdca na to odpovedá siahnutím okna, z ktorého na športiak namieril samopalom. Zábery teraz hýbu sociálnymi sieťami a ľudí rozdelili na dve polovice. Jedni tvrdia, že ide o prehnanú reakciu policajta, druhí hovoria o nedisciplinovanosti vodiča a autora videa. Aký názor majú experti?

Nie je jasné, kedy a kde v Česku sa incident odohral. Video z jazdy športového auta a policajnej dodávky zachytáva len časť zorného poľa a okamih, kedy policajt z vozidla vyťahuje služobnú zbraň. Je vidieť, že až v tomto okamihu šofér mercedesu spomalil a upustil od zámeru predbehnúť policajnú dodávku sprava, prípadne sa zaradiť do kolóny

.Nikolino VIDEO zachytilo extrémny hazard s detským životom: Aj odborníci sú v šoku!

Podľa zistení televízie Nova pred dodávkou šli ďalšie tri policajné autá, ktoré sprevádzali nákladiaky prevážajúce zrejme veľmi cenný náklad.

Bola reakcia policajta prehnaná?

„Z videa je zrejmé, že vodič, ktorý predbiehal policajnú kolónu, sa nesprával tak, ako by mal správny účastník premávky na pozemnej komunikácii. Reakcia policajta bola podľa mňa prehnaná. Stačilo, keby policajt rukou alebo terčíkom naznačil, že sa dotyčný nespráva dobre,“ mieni bezpečnostný expert Andor Šándor.

Dopravný expert Robert Kotál uviedol, že pokiaľ ide kolóna v ľavom jazdnom pruhu po diaľnici, pravidlá zakazujú ju predbiehať. „Prvá vec je, že niekto sa snaží predbehnúť vozidlo s prednostným právom v jazde, ktoré navyše ide na majáky. Druhá, že došlo k predbehnutiu sprava. Z toho videa je zrejmé, že došlo k protiprávnemu konaniu,“ zhodnotil Kotál.

Šoférovi v takomto prípade hrozí strata vodičáku na šesť až dvanásť mesiacov a pokuta v prepočte cca 370 eur. Prípadom sa z vlastnej iniciatívy začala zaoberať pražská polícia, ktorá v súčasnej dobre celú vec preveruje.

Podľa serveru Týdeník Policie, ktorý sa zaoberá spravodajstvom z oblasti zložiek Integrovaného záchranného systému (IZS), je nutné podotknúť, že v kolóne blikajúcich vozidiel zložiek IZS nemá bežný vodič čo robiť, ani takúto kolónu nemá narúšať. „Treba aj vziať do úvahy, že policajti nemajú vešteckú guľu a akýkoľvek pokus o narušenie ich chráneného priestoru musia riešiť. V danú chvíľu totiž nemôžu tušiť, či ide o pomýleného, respektíve nič nevediaceho vodiča, či niekoho, kto chce kolónu narušiť, prípadne sa dopustiť nejakého protiprávneho konania, napríklad lúpeže,“ píše portál.

Viac o téme: DiaľnicaPolicajtiPredbiehanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu