Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Incident na kontrolnom stanovišti v Kolumbii: O život prišla žena, prezident nariadil prípad vyšetriť

V Kolumbii prebiehajú protesty proti násilnostiach zo strany polície
V Kolumbii prebiehajú protesty proti násilnostiach zo strany polície (Zdroj: SITA/AP Photo/Fernando Vergara)

BOGOTA - V čase, keď v juhoamerickom štáte Kolumbia prebiehajú protesty proti násilnostiach zo strany polície, prišla na juhozápade krajiny o život žena, ktorú na kontrolnom stanovišti zastrelil vojak. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na štvrtkové vyhlásenie generála Johna Rojasa v miestnej televízii.

"Jedna žena bola zabitá strelou člena ozbrojených síl," vyhlásil Rojas. Incident sa odohral podľa mediálnych správ vo vidieckej oblasti v blízkosti obce Miranda na juhozápade krajiny. Niektoré správy uvádzali, že vozidlo, v ktorom žena sedela, sa chcelo vyhnúť kontrole.

Kolumbijský prezident Iván Duque nariadil rýchle vyšetrenie tohto prípadu, ktorý ešte viac poškodil už i tak naštrbenú povesť tamojších ozbrojených zložiek. Ich príslušníci sú obviňovaní zo zabíjania civilistov a voči desiatkam z nich je vedené vyšetrovanie v súvislosti so sexuálnym zneužívaním.

Proti policajnej brutalite demonštrovali v pondelok tisíce Kolumbijčanov. Protesty vyvolalo okrem iného zverejnenie videa z brutálneho zásahu dvoch policajtov v hlavnom meste Bogota, v dôsledku ktorého podľahol utŕženým zraneniam študent práva. Demonštrácie zo začiatku septembra si vyžiadali 13 obetí na životoch a stovky ľudí utrpeli zranenia.

Viac o téme: VojakKolumbiaStanovište
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu