Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Eiffelovu vežu museli evakuovať a uzavrieť: Parížska polícia obdržala vyhrážku bombou

Eiffelova veža
Eiffelova veža (Zdroj: SITA/AP Photo/Christophe Ena, File)

PARÍŽ - Parížska polícia po telefonickej vyhrážke bombou v stredu nakrátko evakuovala turistov z Eiffelovej veže a uzavrela oblasť okolo nej. Informovali o tom tlačové agentúry AP a DPA s odvolaním sa na správu jednej z najslávnejších historických pamiatok Francúzska a na políciu.

Všetkých turistov z veže evakuovali po tom, čo anonym v stredu ráno zatelefonoval na políciu a povedal, že vo vnútri veže je umiestnená bomba. Uviedol to nemenovaný predstaviteľ spoločnosti, ktorá historickú pamiatku spravuje.

Policajné autá a pásky uzavreli ulice pod Eiffelovou vežou a aj most ponad rieku Seina vedúci k Námestiu Trocadéro. Približne po dvoch hodinách začali zátarasy odstraňovať. Policajt nachádzajúci sa na mieste pre tlačovú agentúru Associated Press (AP) povedal, že polícia nenašla žiadne stopy po bombe spomínanej v telefonickej vyhrážke. Niektorí turisti sa aj počas policajnej operácie stále prechádzali v uzavretej oblasti, vrátane rusky hovoriacej skupiny, a niesli fľašu šampanského.

Na 131 rokov starú vežu vyjde v bežných rokoch okolo 25.000 turistov denne, ale tento rok počet návštevníkov klesol pre obmedzenia v cestovaní spôsobené pandémiou koronavírusu. Aj keď Eiffelova veža má byť otvorená každý deň, príležitostne ju zatvoria pre vyhrážky samovraždou, bombové hrozby alebo štrajky pracujúcich.

Viac o téme: BombaEvakuáciaVyhrážkaParížEiffelova veža
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu