Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS v Španielsku neutícha: Počet obetí prekročil hranicu 30-tisíc

(Zdroj: SITA/AP Photo/Bernat Armangue)

MADRID - V Španielsku prekročil v utorok oficiálny počet úmrtí v dôsledku nákazy novým koronavírusom 30.000. Celkový počet infikovaných sa zvýšil na viac ako 600.000, čím sa krajina stala prvou v Európe, ktorá presiahla túto hranicu. Informovala o tom agentúra AP.

Nové údaje španielskeho ministerstva zdravotníctva ukázali v utorok večer ďalších 9400 nových potvrdených prípadov a 156 úmrtí. V Španielsku sa počty prípadov nákazy znova zvyšujú od polovice júla, pričom krajina zaznamenáva jedny z najprudších nárastov v Európe. U viac než polovice novoinfikovaných sa neprejavili príznaky ochorenia COVID-19 a z veľkej časti ide o ľudí vo veku 20-60 rokov, ktorí nepotrebovali liečbu, píše AP.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Zdravotnícki pracovníci v regióne hlavného mesta Madrid zorganizovali v utorok menej početné protesty pri vstupoch do zdravotných stredísk a menších nemocníc a žiadali viac zdrojov na ošetrovanie pacientov s COVID-19. Najmenej 8,5 percenta nemocničných lôžok v Španielsku aktuálne využívajú na ošetrovanie takmer 10.000 pacientov s novým koronavírusom. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti je 1273 ľudí.

Viac o téme: PandémiaŠpanielskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu