Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Maďarsko hlási stovky infikovaných, zomrelo ďalších osem ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Natacha Pisarenko)

BUDAPEŠŤ - V Maďarsku stúpa počet obetí v súvislosti s nákazou nového druhu koronavírusu. Za posledný deň zomrelo osem chronicky chorých ľudí a potvrdených prípadov nákazy pribudlo 581, informovala vláda v stredu na svojej stránke koronavirus.gov.hu.

Celkový počet obetí dosiahol 654 a infikovaných 14.460. Z nákazy sa zotavilo 4153 osôb. Aktuálne je nakazených 9653 ľudí. V nemocničnej opatere je 324 pacientov, z nich 18 je napojených na umelú pľúcnu ventiláciu. V povinnej domácej karanténe je umiestnených 29.005 ľudí. Laboratóriá vyšetrili už 567.691 vzoriek.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


 Nákaza v domove dôchodcov

V meste Nyíregyháza na severovýchode Maďarska sa v domove dôchodcov nakazilo novým druhom koronavírusu 21 seniorov zo 61 tamojších obyvateľov, informovala v stredu internetová stránka komerčnej spravodajskej televízie Hír TV.

Príslušné orgány nasadili epidemiologickú zásahovú jednotku, ktorej úlohou je lokalizovať ohnisko nákazy a urobiť opatrenia pre zabránenie ďalšiemu šíreniu nákazy. Jednotka má k dispozícii aj mobilné laboratórium. Hír TV zdôraznila, že analýza odpadových vôd v tomto meste naznačila prudký nárast počtu infikovaných v nadchádzajúcich dňoch.

Pred piatimi dňami potvrdili nákazu koronavírusom 25 klientom a štyrom zamestnancom domova dôchodcov na ulici Kamaraerdei út v Budapešti. Tamojšie orgány nariadili okamžitú dezinfekciu priestorov sociálneho zariadenia.

Viac o téme: PandémiaMaďarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu