Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Saudská Arábia uvoľní zákaz medzinárodných letov i režim na hraniciach

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages)

RIJÁD - Saudská Arábia čiastočne uvoľní od utorka zákaz medzinárodných letov i režim na štátnych hraniciach, informovalo v nedeľu tamojšie ministerstvo vnútra, ktoré citovala agentúra AFP.

Obmedzenie medzinárodných letov platí v dôsledku koronavírusovej pandémie už pol roka. Ministerstvo takisto uviedlo, že budúci rok sa pre saudskoarabských občanov uvoľnia všetky obmedzenia v leteckej, lodnej aj pozemnej doprave. Presný dátum ministerstvo stanoví v decembri.

Od utorka budú na územie Saudskej Arábie môcť vstúpiť občania tohto kráľovstva a cudzinci s povolením na pobyt v krajine za predpokladu, že nie sú infikovaní koronavírusom.Vstúpiť budú môcť takisto cudzinci pracujúci pre saudskoarabskú vládu alebo veľvyslanectvá, študenti a ľudia, ktorí naliehavo potrebujú zdravotnú starostlivosť.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V Saudskej Arábii sa koronavírusom oficiálne nakazilo viac ako 325.000, čo je najviac v oblasti Perzského zálivu. Viac ako 4200 chorobe COVID-19, ktorú spôsobuje koronavírus SARS-CoV-2, podľahlo. Vyliečilo sa viac než 302.000 infikovaných pacientov. Už v júni Saudská Arábia zrušila obmedzenie pohybu a znovu otvorila prevádzky vrátane obchodov, kín či divadiel.

Viac o téme: OpatreniaHraniceRežimLetySaudská ArábiaKoronavírusUvoľňovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu