Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Maduro chce, aby sa všetci kandidáti vo voľbách zaočkovali ruskou vakcínou

Venezuelský prezident Nicolás Maduro
Venezuelský prezident Nicolás Maduro (Zdroj: SITA/AP/Ariana Cubillos)

BOGOTA - Venezuelský prezident Nicolás Maduro navrhol, aby sa všetci kandidáti v parlamentných voľbách naplánovaných na začiatok decembra nechali zaočkovať ruskou vakcínou proti chorobe COVID-19. Informovala o tom v stredu agentúra DPA.

"Navrhujem, ak by to bolo možné, podať ruskú vakcínu všetkým 14.400 kandidátom, aby mohli vyjsť do ulíc a chodiť bezpečne z jednej štvrte do druhej," povedal Maduro v utorkovom televíznom prejave. Prvé várky vakcíny by mali do z Ruska do Venezuely doraziť v septembri. Ďalšie budú nasledovať v októbri.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Rusko sa stalo v auguste prvou krajinou, ktorá zaregistrovala vakcínu proti chorobe COVID-19, a to po necelých dvoch mesiacoch testovania na ľuďoch. Očkovacia látka však neprešla treťou fázou klinického testovania na tisíckach dobrovoľníkov.

Parlamentné voľby sa vo Venezuele budú konať 6. decembra. Opozícia na čele s Juanom Guaidóom ich plánuje bojkotovať. Guaidó na rovnaký krok v utorok vyzval armádu. "Prestaňte sa skrývať za sukňami diktátora, prestaňte ignorovať realitu vo Venezuele," uviedol Guaidó, ktorý sa ešte v januári 2019 vyhlásil za dočasného prezidenta Venezuely a za hlavu štátu ho uznali desiatky krajín sveta.

Viac o téme: VakcínaKoronavírusNicolás Maduro
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu