Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Podľa Johnsona prichádza druhá vlna KORONAVÍRUSU: Infikovaných je vyše 4-tisíc ľudí

Boris Johnson v rúšku
Boris Johnson v rúšku (Zdroj: SITA/AP/Ben Stansall/Pool )

LONDÝN - Britský premiér Boris Johnson v piatok vyhlásil, že prichádza druhá vlna pandémie koronavírusu. Povedal to v deň, keď vláda hlásila 4322 nových potvrdených prípadov nákazy, teda najvyšší počet od začiatku mája. Informácie priniesla tlačová agentúra AP.

Johnson v rozostavanom centre na výrobu vakcín neďaleko anglického mesta Oxford uviedol: "Vidíme to vo Francúzsku, Španielsku, po celej Európe - obávam sa, že bolo úplne neodvratné, že to budeme zažívať aj v tejto krajine." Týždenný prieskum zverejnený v piatok Národným štatistickým úradom odhalil, že v období 4. - 10. septembra pribudlo v Anglicku odhadom priemerne 6000 novonakazených ľudí, čo je približne dvojnásobok oproti predchádzajúcemu týždňu.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Anglicko sa pripravuje na ďalšie obmedzenia v zhromažďovaní ľudí a ďalších aktivitách vo viacerých oblastiach tejto krajiny, ktorá je súčasťou Spojeného kráľovstva. Šíria sa špekulácie, že Británia zrejme smeruje v nasledujúcich týždňoch k celoštátnej karanténe (lockdownu), čiastočne aj preto, že režim testovania má problém uspokojiť vyšší dopyt ľudí. Spojené kráľovstvo zaznamenalo za piatok 27 úmrtí, takže oficiálny celkový počet úmrtí na ochorenie COVID-19 stúpol na 41.732.

Viac o téme: BritániaKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu