Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ničivá explózia v Bangladéši: Počet obetí sa zvýšil na dvadsať

Najmenej 12 ľudí zomrelo pri výbuchu plynu v mešite
Najmenej 12 ľudí zomrelo pri výbuchu plynu v mešite (Zdroj: SITA/AP Photo/Al-emrun Garjon, Abdul Goni)

DHÁKA - Počet obetí výbuchu plynu a následného požiaru v mešite neďaleko bangladéšskeho hlavného mesta Dháka stúpol na 20, informovala agentúra DPA, s odvolaním sa na políciu a lekárov.

Pravdepodobnou príčinou explózie bola podľa vyšetrovateľov iskra z klimatizácie, ktorá sa zapla po predchádzajúcom prerušení dodávky elektrickej energie. K explózii prišlo v piatok podvečer v okrese Nárájangandži. Plyn sa nahromadil v mešite, na ktorej boli zatvorené okná i dvere.

Podľa polície utrpelo zranenia najmenej 45 ľudí. Celkovo 37 ľudí v ohrození života bezprostredne po výbuchu previezli do špecializovanej nemocnice v Dháke. Všetci zranení utrpeli popáleniny na 70-80 percentách tela, povedal hovorca nemocnice. 

V Bangladéši počas stavebných prác často prichádza k porušovaniu bezpečnostných predpisov, preto tento výbuch nie je ojedinelým prípadom. Vlani vo februári z tohto dôvodu v historickej časti Dháky zahynulo 78 ľudí. O mesiac neskôr si požiar v kancelárskej budove v hlavnom meste vyžiadal 25 obetí.

Viac o téme: ExplóziaObeteMešitaBangladéšDháka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu