Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Polícia v Severnom Macedónsku sa nestačila diviť: V dvoch nákladiakoch našli 148 migrantov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Petros Giannakouris)

SKOPJE - Polícia v Severnom Macedónsku v stredu pri dvoch samostatných operáciách v strednej a severnej časti krajiny zadržala 148 migrantov natlačených v nákladných autách a zatkla dvoch mužov podozrivých z ich pašovania. Informovala o tom agentúra AP.

Policajná hliadka zastavila prvé nákladné auto a osobné vozidlo, ktoré ho sprevádzalo, neďaleko mesta Demir Kapija, ležiacom približne 110 kilometrov južne od hlavného mesta Skopje. Objavila v ňom 103 migrantov vrátane 29 detí. Podľa polície pochádzalo 81 migrantov z Pakistanu, desať z Afganistanu, osem z Indie, dvaja z Egypta, jeden z Iránu a jeden zo Sýrie. Na mieste zatkla polícia dvoch predpokladaných pašerákov.

Migrantov previezli do migračného centra v meste Gevgelija pri hraniciach s Gréckom, kde budú čakať na deportáciu. Severomacedónske úrady ich vrátia do Grécka, odkiaľ ich zrejme kamión priviezol. Ďalších 45 migrantov zo Sýrie, Bangladéša, Somálska, Pakistanu a palestínskych území našli policajti v noci na stredu v opustenom kamióne pri dedine Vaksince, ktorá sa nachádza neďaleko hraníc so Srbskom. Polícia uviedla, že vodič z miesta ušiel.

Hranice Grécka so Severným Macedónskom boli začiatkom tohto roka uzavreté z dôvodu koronavírusovej pandémie. Na Balkáne sú však stále aktívne siete prevádzačov, ktorí sa pokúšajú dostať migrantov cez Turecko a Grécko do bohatších krajín Európskej únie. Len v júli zadržali policajti 567 migrantov, ktorí sa pokúšali nelegálne prejsť cez územie Severného Macedónska, a zatkli deväť ľudí vrátane troch srbských občanov podozrivých z pašovania migrantov.

Viac o téme: Polícia NákladiakyMigrantiSeverné Macedónsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu