Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Ľudia v Austrálii protestovali proti opatreniam: Polícia musela pristúpiť k zatýkaniu

Na nepovolených protestoch proti obmedzeniam v Austrálii sa zatýkalo Zobraziť galériu (2)
Na nepovolených protestoch proti obmedzeniam v Austrálii sa zatýkalo (Zdroj: SITA/James Ross/AAP Image via AP)

MELBOURNE - Desiatky ľudí zadržala v sobotu polícia na nepovolených protestoch proti prísnym obmedzeniam súvisiacim s koronavírusovou pandémiou, ktoré sa konali na viacerých miestach austrálskeho mesta Melbourne. Informoval o tom denník Guardian.

Polícia taktiež zatkla troch ľudí na nepovolenom proteste v Hyde Parku v Sydney. Ďalší protest v tomto meste sa konal pri Olympijskom parku. Pri sydneyskom vojnovom pamätníku Shrine of Remembrance sa v sobotu ráno zhromaždilo niekoľko stoviek demonštrantov. Mnohí z nich nemali rúška, skandovali "slobodu" a pokrikovali na policajtov a novinárov. Menšie demonštrácie prebehli aj v mestách Townsville, Brisbane a Byron Bay.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V súvislosti s protestmi v Melbourne bolo päť ľudí obvinených z podnecovania k nezákonnému konaniu. Jedným z nich je známy austrálsky konšpirátor Fanos Panayides, ktorý organizoval podobný protest v máji v Melbourne. Zadržaný bol aj James Bartolo, ktorý prevádzkuje konšpiračný web The Conscious Truth Network.

Na nepovolených protestoch proti
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/James Ross/AAP Image via AP)

Na sociálnej sieti zverejnil zábery svojho zatknutia, pričom svojim priaznivcom následne odkázal, aby sa na zhromaždení nezúčastnili, pretože je presvedčený, že ide o "pascu". V Austrálii pribudlo v piatok 83 nových prípadov nákazy novým druhom koronavírusu, čím ich celkový počet stúpol na 26.207. Počet nakazených v tejto krajine niekoľko posledných týždňov výrazne klesá, čo je výsledkom obmedzení zavedených v Melbourne a v štáte Viktória.

Viac o téme: ProtestyPandémiaAustráliaKoronavírusMelbourneNepovolené protesty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu