Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Vo Francúzsku pribudlo 8975 infikovaných, najviac od začiatku pandémie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Bob Edme)

PARÍŽ - Francúzsko v piatok zaznamenalo 8975 nových prípadov nákazy koronavírusom za uplynulých 24 hodín. Ide o zatiaľ vôbec najvyšší denný nárast v krajine od začiatku pandémie. Informovala o tom agentúra AFP.

Krajina nedávno zvýšila svoje testovacie kapacity, avšak počet prípadov je výrazne vyšší ako v uplynulých dňoch, keď bolo zaznamenaných okolo 7000 nových nakazených. V súčasnosti je v krajine 228.562 aktívnych prípadov, uvádza Univerzita Johnsa Hopkinsa.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Okrem toho úrady hlásia aj 53 nových ohnísk nákazy a 46 nových pacientov na jednotkách intenzívnej starostlivosti, pričom dokopy je v nich umiestnených 473 ľudí. Francúzsko k 1. septembru eviduje 30.661 úmrtí na COVID-19, uviedlo vo štvrtok tamojšie ministerstvo zdravotníctva.

Miera prenosu vírusu je v krajine na úrovni 1,3, čo znamená, že 10 nakazených ľudí infikuje v priemere 13 ďalších. Paríž a ďalšie francúzske mestá začali od obyvateľov vyžadovať, aby na verejných miestach nosili rúška. Pravidlo sa týka aj detí starších ako 11 rokov.

Viac o téme: PandémiaFrancúzskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu