Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Česko naďalej hlási rekordné čísla: Za deň pribudlo takmer 800 nakazených

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Gregorio Borgia)

PRAHA - V Českej republike pribudlo v piatok 798 potvrdených prípadov nákazy novým druhom koronavírusu, čo je podľa údajov ministerstva zdravotníctva rekordný nárast od začiatku pandémie. Rekordný denný nárast nových prípadov nákazy hlásia v Česku už štvrtý deň po sebe, informujú české médiá.

Vo štvrtok pribudlo 679 prípadov, v stredu 649, v utorok 504. Aktuálne sa z ochorenia COVID-19 v Česku lieči 7793 pacientov. V nemocniciach je hospitalizovaných 190 pacientov s koronavírusom. Od počiatku pandémie sa nakazilo 27.249 osôb, z ktorých 429 zomrelo. Česko má najvyššie tempo nárastu šírenia nákazy spomedzi okolitých krajín. Denný prírastok nových prípadov na milión obyvateľov je napríklad v Nemecku či v Poľsku štvrtinový.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Najvýznamnejším lokálnym ohniskom je naďalej Praha, ktorá je v oranžovom stupni, čo znamená začínajúci komunitný prenos. Česká metropola preto pristúpi k ďalším protiepidemickým opatreniam. Do zeleného stupňa boli novo zaradené okresy Hodonín, Beroun, Kladno, Mělník, Praha-východ, Praha-západ, Kolín, Příbram, Třebíč a Blansko.

Viac o téme: ČeskoPandémiaŠtatistikyPrahaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu