Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Chorvátsko hlási nový denný rekord: Pribudlo 369 nových infikovaných

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay)

ZÁHREB - V Chorvátsku pribudlo za posledných 24 hodín 369 prípadov nákazy novým druhom koronavírusu. Ide o najvyšší počet od začiatku pandémie. Informovala o tom vo štvrtok agentúra HINA.

Predchádzajúci rekordný prírastok nových prípadov za deň (258) úrady naposledy zaznamenali 26. augusta. Počet osôb, ktoré mali pozitívne výsledky testov na koronavírus SARS-CoV-2, tak v Chorvátsku od začiatku pandémie stúpol na 11.094. Na komplikácie spôsobené ochorením COVID-19 doteraz zomrelo 194 ľudí a vyliečilo sa 8266.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Počet aktívnych prípadov nákazy je 2634. V samoizolácii sa nachádza 8901 ľudí. V súčasnosti je hospitalizovaných 269 pacientov s chorobou COVID-19, spôsobovanou koronavírusom, vrátane 15 ľudí napojených na pľúcne ventilátory. Táto krajina na pobreží Jadranského mora si v prvých mesiacoch pandémie poradila aj bez prísnych karanténnych opatrení.

Niekoľko mesiacov zaznamenávala necelých 100 prípadov infekcie denne, v polovici mája dokonca nemala takmer žiadne nové prípady nákazy. Avšak infikovaní začali pribúdať od 1. júla, keď Chorvátsko otvorilo počas letnej sezóny hranice pre turistov. Najviac postihnutými oblasťami je Splitsko-dalmatínska župa na pobreží Jadranského mora a hlavné mesto Záhreb.

Viac o téme: PandémiaŠtatistikyZáhrebChorvátskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu