Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

MIMORIADNE Český prezident Zeman skončil v nemocnici: Okamžitá operácia!

Miloš Zeman
Miloš Zeman (Zdroj: TASR/AP Photo/Michael Gruber)

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman skončil večer v nemocnici kvôli úrazu ruky. Na twitteri to uviedol hovorca prezidenta Jiří Ovčáček. Ako povedal v utorok večer, prezident si zlomil pravú ruku pri páde a je práve operovaný. Podľa neho zranenie neohrozuje Zemanov život.

Prezident už dlhšiu dobu trpí neuropatiou nôh, kvôli ktorej musí pri chôdzi používať palicu. Dnes po sledovaní večerných správ v televízii sa ale podľa hovorcu rozhodol ísť bez palice, a spadol. "Odmietol použiť prútik a tiež prípadnú pomoc ochranky. Informoval, že sám zvládne prejsť určitú vzdialenosť, čo robiť nemal, a došlo k pádu a zlomenine ruky," opísal príčiny zranenia Ovčáček. "Nie je to zranenie, ktoré by pána prezidenta akokoľvek ohrozovalo na živote," povedal.

Zeman je teraz v Ústrednej vojenskej nemocnici (ÚVN) v Prahe. Českej televízii povedal Ovčáček, že operácia je vykonávaná v celkovej narkóze. Ako dlho bude musieť byť Zeman po operácii v nemocnici, nie je zatiaľ podľa hovorcu jasné. "Pán prezident je v kontakte s rodinou a spolupracovníkmi. Program pána prezidenta bude prispôsobený rekonvalescencii," doplnil Ovčáček.

V ÚVN Zeman strávil niekoľko dní tiež vlani v októbri. Podľa nemocnice sa tam liečil pre poruchu výživy spočívajúcej v úbytku a narušenej funkcii svalov, najmä nôh. Vo vtedajšej lekárskej správe bolo uvedené, že okrem neuropatie trpí Zeman tiež cukrovkou druhého typu.

Operácia prebehla štandardným spôsobom

Prezident Miloš Zeman sa v noci na dnes podrobil operácii zlomenej pravej ruky. Operácia prebehla podľa jeho hovorcu štandardným spôsobom. Teraz je Zeman v pooperačnej starostlivosti, povedal prezidentov hovorca Jiří Ovčáček. Ako dlho bude musieť Zeman byť teraz v nemocnici, označil Ovčáček za predčasnú otázku. V utorok poznamenal, že program Zemana bude teraz prispôsobený rekonvalescencii.

Viac o téme: OperáciaNemocnicaPrezidentČeskoZranenieMiloš Zeman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu