Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KORONAVÍRUS Britský premiér vyzýva rodičov: Je životne dôležité, aby sme dostali deti späť do školy

Britský premiér Boris Johnson
Britský premiér Boris Johnson (Zdroj: SITA/Steve Parsons/Pool via AP)

LONDÝN - Britský premiér Boris Johnson žiada rodičov, aby dali nabok obavy a budúci mesiac poslali svoje deti späť do školy, keď sa vzdelávacie inštitúcie v Spojenom kráľovstve znovu otvoria po celoplošnom zatvorení pred viac ako piatimi mesiacmi pre koronavírusovú pandémiu. Informovala o tom agentúra AP.

Johnson uviedol, že je "morálnou povinnosťou" vlády školy znovu otvoriť. Zdôraznil, že úrady teraz vedia o ochorení COVID-19 viac, ako tomu bolo v čase, keď 23. marca došlo k zablokovaniu krajiny. Johnson to uviedol niekoľko hodín po tom, ako najvyšší zdravotnícki predstavitelia v krajine vydali spoločné vyhlásenie, v ktorom informovali, že deťom oveľa viac škodí nemožnosť chodiť do školy, ako keď sú vystavené ochoreniu COVID-19.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

"Preto je životne dôležité, aby sme dostali naše deti späť do školy, aby sa mohli učiť a byť so svojimi priateľmi," uviedol Johnson vo vyhlásení zverejnenom v nedeľu večer. "Nič nebude mať väčší vplyv na životné šance našich detí ako návrat do školy." Vyjadrenia prichádzajú v čase, keď rodičia a učitelia vyjadrujú obavy z opätovného otvorenia škôl, keďže sa boja, že opatrenia týkajúce sa sociálneho odstupu deťom nezaručia bezpečie.

Viac o téme: OtvorenieŠkolyRodičiaVýzvaVeľká BritániaBoris JohnsonKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu