Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Demokrati v USA budú mať zjazd: Biden vedie nad Trumpom o 9 percentuálnych bodov

Donald Trump a Joe Biden
Donald Trump a Joe Biden (Zdroj: SITA/AP/Alex Brandon/Evan Vucci)

WASHINGTON - V nedeľu, deň pred začiatkom celoštátneho zjazdu americkej Demokratickej strany, kde bude podľa očakávania Joe Biden oficiálne nominovaný ako jej prezidentský kandidát, ukázal prieskum televíznej stanice NBC News a denníka Wall Street Journal (WSJ), že Biden vedie nad prezidentom USA Donaldom Trumpom o deväť percentuálnych bodov. Informácie priniesla tlačová agentúra DPA.

Celkovo 51 percent opýtaných v prieskume uviedlo, že budú hlasovať za Bidena, pričom iba 41 percent voličov odpovedalo, že dajú hlas republikánovi Trumpovi. Biden mal náskok 11 percentuálnych bodov v prieskume týchto médií aj pred mesiacom. Polovica prieskumu televízie NBC News a novín WSJ sa uskutočnila po tom, čo Biden oznámil, že jeho kandidátkou na úrad viceprezidenta bude senátorka Kamala Harrisová.

Je dlhodobou tradíciou, že stranícky nominant na prezidenta oznámi svojho kandidáta či kandidátku na úrad viceprezidenta ešte pred zjazdom strany. Štvordňový celoštátny zjazd Demokratickej strany sa začne v pondelok a má do veľkej miery prebiehať online.

Viac o téme: ZjazdDemokratiDonald TrumpWashingtonSpojené štátyJoe Biden
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu