Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

KORONAVÍRUS v Taliansku opäť úraduje: Krajina zaznamenala najvyšší počet infikovaných od mája

Testovanie na koronavírus v Taliansku
Testovanie na koronavírus v Taliansku (Zdroj: SITA/AP Photo/Antonio Calanni)

RÍM - Taliansko zaznamenalo najvyšší počet prípadov nákazy koronavírusom od 23. mája - nových prípadov je za posledných 24 hodín 845, informovali vo štvrtok predstavitelia ministerstva zdravotníctva. Citovala ich tlačová agentúra AFP.

Nové maximum nasledovalo po tom, čo ministerstvo zdravotníctva napočítalo v stredu 642 nových infikovaných a potvrdilo tak stúpajúcu krivku nákazy. Za posledných 24 hodín zomrelo šesť ľudí a celkový počet úmrtí je 35.418 spomedzi 256.118 celkovo infikovaných.

"Nie sme v takej zlej situácii ako Francúzsko a Španielsko, ale súčasná situácia nie je uspokojivá," povedal profesor Massimo Galli, ktorý riadi oddelenie infekčných chorôb v prestížnej nemocnici Sacco v Miláne. "Ukončenie karanténnych opatrení vyústilo do prehnaného pocitu falošného bezpečia," dodal pre noviny La Repubblica.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Taliansko v máji zrušilo prísny lockdown, teda zatvorenie krajiny. Taliansko ho zaviedlo, keď sa stalo prvou krajinou v Európe, ktorá hlásila prípady ochorenia COVID-19. Najväčší počet prípadov hlásili teraz regióny severné Benátsko (159) a Lombardsko (154) a Lazio s hlavným mestom Rím (115).

Viac o téme: TalianskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu