Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Francúzsko po náraste prípadov COVID-19 zvažuje povinné nosenie rúšok v práci

Koronavírus vo Francúzsku
Koronavírus vo Francúzsku (Zdroj: SITA/AP)

PARÍŽ - Francúzska vláda navrhne povinné nosenie rúšok v spoločných pracovných priestoroch, keď krajina zápasí s opätovným nárastom prípadov nákazy novým koronavírusom, ktorých počet znova presiahol 3000 za 24 hodín. Informovala o tom agentúra Reuters.

Francúzske ministerstvo zdravotníctva oznámilo v sobotu večer 3310 novoinfikovaných za posledný deň, čo je už štvrtý deň po sebe najvyšší počet od májového ukončenia celoštátneho "lockdownu", ktorý patril k najprísnejším v Európe.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Počet preverovaných ohnísk nákazy sa v rovnakom čase zvýšil o 17 na celkovo 252, uviedlo ministerstvo v aktualizovaných údajoch na svojej webovej stránke. V krajine sa po niekoľkých týždňoch poklesu tiež mierne zvýšil počet hospitalizovaných (z 4828 na 4857) i pacientov na jednotkách intenzívnej starostlivosti (z 367 na 376). Opätovný nárast počtu nakazených viedol Britániu k tomu, že zaviedla 14-dňovú karanténu pre ľudí prichádzajúcich z Francúzska. V Paríži úrady medzičasom rozšírili zóny, kde je nosenie rúšok povinné aj vonku.

Francúzska ministerka práce Élisabeth Borneová v rozhovore pre nedeľňajšie noviny Le Journal du Dimanche povedala, že v utorok na rozhovoroch s predstaviteľmi zamestnávateľských a odborových zväzov navrhne, aby bolo nosenie rúšok povinné v spoločných pracovných priestoroch. Reuters dodáva, že lekári v krajine čoraz viac vyzývajú na povinné nosenie rúšok na pracoviskách, zatiaľ čo poradný orgán vlády pre otázky zdravotnej politiky vydal odporúčanie, podľa ktorého by zakrytie tváre malo byť povinné vo všetkých spoločných vnútorných priestoroch.

Viac o téme: OpatreniaNárastPrípadyFrancúzskoKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu