Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Nemecko zaviedlo povinnú karanténu pre celé Španielsko okrem Kanárskych ostrovov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Alvaro Barrientos)

BERLÍN - Nemecko v piatok umiestnilo na zoznam vysoko rizikových krajín - v súvislosti so šírením koronavírusu - celé Španielsko s výnimkou Kanárskych ostrovov, informovala agentúra AFP.

Cestujúci vracajúci sa do Nemecka zo Španielska sa budú musieť podrobiť bezplatnému testu na nový koronavírus a čakať na jeho výsledky v karanténe. Nemecko od minulej soboty (8. augusta) povinne zaviedlo tieto testy pre všetky osoby prichádzajúce z rizikových krajín. Po jeho absolvovaní sa ľudia do oznámenia výsledkov musia zdržiavať v domácej izolácii.

Štátny Inštitút Roberta Kocha (RKI) vyhlásil za rizikovú oblasť v súvislosti s koronavírusom celé Španielsko - okrem Kanárskych ostrovov. Za rizikovú RKI vyhlásil aj ostrov Malorka, ktorý je veľmi vyhľadávaný nemeckými turistami.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Spojené kráľovstvo koncom júla ako prvá z európskych krajín zaviedlo povinnú 14-dňovú karanténu pre cestujúcich prichádzajúcich zo Španielska, pripomína AFP. Francúzsko neskôr vydalo odporúčanie, aby obyvatelia necestovali do španielskeho regiónu Katalánsko.

Počet potvrdených nových prípadov nákazy v Nemecku sa v poslednom období mierne zvýšil, uvádza na svojej webovej stránke nemecký denník Der Tagespiegel. Zdravotnícke úrady v krajine podľa RKI vo štvrtok hlásili 1449 nových prípadov nákazy za obdobie posledných 24 hodín.

Viac o téme: CestujúciKaranténaNemeckoŠpanielskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu