Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS v Nemecku, krajina hlási viac než 1400 nových prípadov

Ľudia s ochrannými rúškami na zabránenie šíreniu nového koronavírusu odchádzajú z vlakového nástupišťa na stanici Alexanderplatz v Berlíne.
Ľudia s ochrannými rúškami na zabránenie šíreniu nového koronavírusu odchádzajú z vlakového nástupišťa na stanici Alexanderplatz v Berlíne. (Zdroj: TASR/AP Photo/Markus Schreiber)

BERLÍN - Počet potvrdených nových prípadov koronavírusového ochorenia Covid-19 v Nemecku v porovnaní s predchádzajúcim dňom mierne klesol. Zdravotnícke úrady hlásili do sobotňajšieho rána 1415 novoinfikovaných v priebehu jedného dňa, vyplýva z údajov štátneho Inštitútu Roberta Kocha (RKI).

Nemecko na vrchole šírenia nákazy zaznamenávalo začiatkom apríla viac ako 6000 nových infikovaných za deň. Od konca mája boli tieto denné "prírastky" často nižšie než 500, od konca júla však znova stúpajú. Najnovšie čísla znamenajú prekročenie hranice 1400 nových prípadov nákazy tretí deň po sebe.

Viac informácií o koronavíruse nájdte aj na Facebooku

V Nemecku sa od začiatku pandémie koronavírusom Sars-CoV-2 nakazilo najmenej 222.828 ľudí. V sobotu tiež potvrdili ďalších šesť súvisiacich úmrtí, ktorých počet tak podľa RKI dosiahol 9231. Najmenej 200.800 ľudí sa dosiaľ v krajine uzdravilo.

Viac o téme: PandémiaNemeckoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu