Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Libanon si nevydýchne: Zaznamenali rekordných vyše 300 infikovaných KORONAVÍRUSOM

V Libanone sa šíri koronavírus
V Libanone sa šíri koronavírus (Zdroj: SITA/AP Photo/Felipe Dana)

BEJRÚT - V Libanone utorok zaznamenali viac ako 300 prípadov nákazy novým koronavírusom, čo predstavuje rekordný denný prírastok. Informovala o tom agentúra Reuters.

K rekordnému nárastu počtu infekcií došlo po ničivom výbuchu v Bejrúte zo 4. augusta, ktorý si vyžiadal najmenej 171 mŕtvych a vyše 6000 zranených. Explózia a následná tlaková vlna poškodili rozsiahle oblasti mesta, bez strechy nad hlavou zostalo takmer 300.000 obyvateľov.

Miestne nemocnice sú po výbuchoch plné zranených ľudí. Viaceré z nich boli v dôsledku expózie poškodené a zranenia utrpeli aj mnohí zdravotníci. K nárastu počtu prípadov nákazy koronavírusom dochádzalo v Libanone už v období pred výbuchom. V krajine celkovo potvrdili už 7121 nakazených a 87 úmrtí.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Hovorca európskej pobočky Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) Tarik Jašarevič v utorok varoval, že veľké množstvo Libanončanov, ktorí po explózií nemajú kde bývať, môže prispieť k zrýchleniu šírenia nákazy. Libanonské zdravotnícke zariadenia okrem toho trpia nedostatkom potrebných liekov a vybavenia v dôsledku hlbokej finančnej krízy v tejto blízkovýchodnej krajine.

Viac o téme: RekordLibanonKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu