Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Prezident Zeman si užíva dovolenku: Nezabudol ani na svoj obľúbený čln

Prezident Miloš Zeman si vychutnával plavbu na člne. Zobraziť galériu (4)
Prezident Miloš Zeman si vychutnával plavbu na člne. (Zdroj: Facebook/ Jiří Ovčáček)

PRAHA - Prezident Miloš Zeman je na dovolenke na Vysočine. Tradične plával na svojom obľúbenom gumovom člne a navštívil prameň rieky Oslavy. Jeho hovorca Jiří Ovčáček to uviedol na twitteri. Ovčáček ČTK povedal, že na Vysočine Zeman bude "pár dní". V stredu by mal na Pražskom hrade prijať amerického ministra zahraničia Mikea Pompea.

Zeman si už tento rok vybral dovolenku od začiatku do konca júla, trávil ju na zámku v Lánoch. Na Vysočinu, kde spoluvlastní nehnuteľnosť v Novém Veselí, sa vydal až teraz. V sobotu Ovčáček zverejnil fotografie prezidenta v jeho žltomodrom nafukovacom člne, dnes pridal fotografiu od prameňa Oslavy. "Vypravil som sa dnes k turistickému prameňu rieky Oslavy. Po nedávnom zničení vandalmi bol starostom Nového Veselí Zdeňkom Křivánkom a jeho kolegami krásne opravený. Ďakujem za skvelo odvedenú prácu!" citoval hovorca prezidenta. Zeman sa v minulosti pri prameni pravidelne stretával so svojimi priateľmi, zúčastnil sa aj pochodov, ktoré usporiadal miestny klub TJ Sokol.

Prezident Miloš Zeman na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/ Jiří Ovčáček)

Zeman na Vysočine bude podľa Ovčáčka "pár dní". "Aký bude mať program, to záleží plne na pánovi prezidentovi," dodal. V stredu by mal byť Zeman späť na Pražskom hrade, pretože ho čaká schôdzka s Pompeom.

Prezident Miloš Zeman sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/ Jiří Ovčáček)

Do Nového Veselí na Vysočine Zeman jazdí každoročne, v posledných rokoch však začal viac voľna tráviť na zámku v Lánoch, ktorý slúži ako vidiecke prezidentské sídlo. V obci si tiež stavia dom, do ktorého by sa chcel nasťahovať po skončení prezidentského obdobia.

Prezident Miloš Zeman pri
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/ Jiří Ovčáček)

Dovolenku má teraz okrem prezidenta aj vláda, ktorej vládne prázdniny skončia 17. augusta. Niektorých ministrov ale čaká už v budúcom týždni rokovanie s premiérom Andrejom Babišom (ANO) o rozpočte.

Viac o téme: DovolenkaČlnPrezidentČeskoVysočinaMiloš ZemanOslava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu