Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KORONAVÍRUS Británia sťahuje takmer 750-tisíc testovacích súprav, sú nebezpečné

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Britský regulačný orgán zodpovedný za zdravotnícke výrobky nariadil stiahnutie takmer 750.000 testov na nový koronavírus. Zistilo sa, že ich použitie nie je bezpečné. Informovala o tom v sobotu agentúra DPA.

Britská vláda, ktorá informáciu medzičasom potvrdila, uviedla, že v polovici júla dostala správu o tom, že niektoré testovacie súpravy od spoločnosti Randox nespĺňajú bezpečnostné normy a mali by byť bezodkladne stiahnuté. Objednávku na dodanie testovacích súprav a iného zdravotníckeho materiálu dostala spoločnosť od britskej vlády ešte v marci. Jej cena dosiahla 133 miliónov libier (približne 147 miliónov eur).

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Podľa denníku The Guardian objednávka nepodliehala žiadnemu tendru, čo mal byť krok odôvodnený naliehavou potrebou krajiny urýchlene rozšíriť svoje testovacie kapacity.  Niektorí kritici objednávky si však všimli, že jeden z popredných predstaviteľov vládnucej Konzervatívnej strany Owen Paterson je poradca spoločnosti.

Britská vláda pritom len pred pár dňami oznámila, že z obáv o bezpečnosť nepoužije 50 miliónov rúšok zlej kvality, ktoré zakúpila v snahe zabezpečiť potrebné ochranné prostriedky pre lekárov počas vrcholu pandémie nového koronavírusu.

Viac o téme: TestyStiahnutieSúpravyVeľká BritániaKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu