Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Indiu sužujú silné dažde: Povodne narušili dopravu v mestách, ľudia ostávajú odrezaní od sveta

(Zdroj: Getty Images)

BOMBAJ - Úrady v indickom meste Bombaj vydali v utorok tzv. červenú výstrahu a vyzvali obyvateľov, aby nevychádzali von. Urobili tak v dôsledku silných dažďov, ktoré túto finančnú metropolu postihli v noci na utorok a spôsobili v nej rozsiahle záplavy i chaos v doprave, informovala agentúra Retuers.

V niektorých okrajových štvrtiach Bombaja spadlo za 24 hodín (do utorňajšieho rána) viac ako 300 milimetrov zrážok. Výdatné zrážky sa podľa indických meteorológov očakávajú aj v nadchádzajúcich dvoch dňoch. Meteorologický úrad preto pre mesto vydal na nasledujúce dva dni tzv. červenú výstrahu a miestne úrady ľuďom odporučili, aby okrem nevyhnutných prípadov nevychádzali von.

 

 

Vo viacerých oblastiach Bombaja bola v dôsledku záplav pozastavená železničná doprava, fungujúca z dôvodu pandémie nového druhu koronavírusu aj tak v obmedzenom režime. Narušená bola aj cestná doprava na viacerých významných komunikáciách. Prevádzku letiska v Bombaji záplavy neovplyvnili, komplikáciu predstavovala len znížená viditeľnosť.

Bombaj je pre rozsiahlu výstavbu a upchatý kanalizačný systém náchylný na záplavy, s ktorými zápasí počas každoročného obdobia monzúnových dažďov. Toto veľkomesto okrem toho v súčasnosti sužuje tiež s epidémia nového koronavírusu, pričom denne v ňom priemerne pribúda okolo 1000 nakazených.

Viac o téme: VodaZáplavyDážďIndiaBombaj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu