Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Spojené štáty zaznamenali viac ako 46-tisíc nových prípadov COVID-19

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Eraldo Peres)

WASHINGTON - Spojené štáty zaznamenali v pondelok 46.321 nových prípadov ochorenia COVID-19, vyplýva z údajov Univerzity Johnsa Hopkinsa.

Je to druhý deň po sebe, čo v USA zaznamenali mierny pokles tempa šírenia nákazy v porovnaní s minulým týždňom, keď počet novoinfikovaných v krajine päť dní po sebe narastal o viac ako 60.000. Za posledných 24 hodín v USA tiež zaregistrovali ďalších 532 úmrtí, informovala v utorok agentúra AFP.

Donald Trump
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Patrick Semansky, File)

Spojené štáty sú koronavírusovou pandémiou najťažšie postihnutou krajinou na svete, celkovo zaznamenali viac ako 4,7 milióna prípadov nákazy a 155.366 úmrtí. Americký prezident Donald Trump na pondelkovom tlačovom brífingu povedal, že vírus už v niektorých oblastiach na juhu a západe Spojených štátov "ustupuje", pričom situáciu považuje za "veľmi povzbudivú".


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


V nedeľu však koordinátorka pracovnej skupiny Bieleho domu pre koronavírus Deborah Birxová v rozhovore pre televíziu CNN varovala, že pandémia v krajine vstúpila do "novej fázy". Podľa jej slov je vírus "neobvykle rozšírený" a ohrozuje nielen veľkomestá, ale takisto aj vidiecke oblasti.

Viac o téme: PandémiaUSAKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu