Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Austrália pritvrďuje, v štáte Viktória bude na dodržiavanie opatrení dohliadať armáda

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Erik Anderson/AAP Image via AP)

SYDNEY - Premiér austrálskeho štátu Viktória Daniel Andrews v utorok oznámil, že na jeho území bude rozmiestnená armáda, ktorá pomôže pri presadzovaní nariadení týkajúcich sa dodržiavania domácej izolácie. Zároveň upozornil, že tým, ktorí nebudú tieto pravidlá rešpektovať, bude hroziť pomerne vysoká pokuta, uviedla agentúra Reuters.

V druhom najľudnatejšom austrálskom štáte začal od nedele platiť nočný zákaz vychádzania. Tamojšie úrady takisto v snahe zastaviť šírenie nového druhu koronavírusu zaviedli prísnejšie obmedzenia pohybu obyvateľstva a nariadili zatvorenie značnej časti miestnej ekonomiky.  

Úrady však zistili, že takmer tretina osôb, ktorým zistili koronavírusové ochorenie COVID-19, sa nezdržiavala doma a nedodržiavala izoláciu, povedal Andrews. Preto avizoval, že vo Viktórii bude tento týždeň rozmiestnených 500 vojakov, ktorí budú pomáhať kontrolovať dodržiavanie domácej izolácie. Pokuta za jej nedodržanie bola stanovená na takmer 5000 austrálskych dolárov (približne 3029 eur). Výnimkou bude iba nevyhnutná lekárska starostlivosť.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


V štáte Viktória v utorok pribudlo 439 nových prípadov COVID-19. Na následky nákazy koronavírusom zomrelo od pondelka 11 ľudí. Austrália celkovo eviduje takmer 19.000 prípadov nákazy a 232 úmrtí.

Viac o téme: OpatreniaArmádaPandémiaAustráliaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu