Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Muž znásilnil dievča (11): Prepustili ho z väzby a znova zaútočil

Mladík znásilnil dve dievčatá.
Mladík znásilnil dve dievčatá. (Zdroj: pixabay)

DORTMUND - Mladík (23) mal v piatok v Dortmunde znásilniť 13-ročné dievča. Len pár dní predtým zneužil iné 11-ročné dievča. K druhému útoku nemuselo dôjsť.

Mladý muž mal znásilniť 13-ročné dievča na domovej chodbe v Dortmunde. Mladík mal dievča vylákať na chodbu a potom malo prísť k ohavnému činu. Nebolo to prvýkrát. Len mesiac predtým, 20. júna, došlo k podobnému útoku ako v piatok, potvrdil pre nemecké médiá prokurátor Börge Klepping. Vtedy bolo obeťou iba 11-ročné dievča.

Obvinený bol zatknutý už koncom júna

Klepping nechcel hovoriť o priebehu trestného činu, o jeho mieste s cieľom "ochrániť obete, ale aj z taktických dôvodov".

Po tom, ako 11-ročné dievča ohlásilo zločin bol obvinený 21.júna zatknutý políciou v Dortmunde a predbežne zadržaný. 22. júna ho predviedli pred sudcu.

Okresný súd v Dortmunde vydal na návrh prokuratúry zatykač pre obvinenie zo závažného sexuálneho zneužívania detí, znásilnenia a porušenia zákona o omamných látkach.

Po prvom znásilnení ho prepustili!

Pri preskúmaní zadržania 3. júla 2020 sa objavili okolnosti, ktoré v tom čase mohli spôsobiť pochybnosti o informáciách poskytnutých obeťou. Podľa zákona o omamných látkach však došlo k naliehavému podozreniu na trestný čin. Okresný súd v Dortmunde preto nepochopiteľne pozastavil výkon väzby, a obžalovaný bol preto v ten deň prepustený z vyšetrovacej väzby.

17. júla však 23-ročný Afganec znova zaútočil a znásilnil 13-ročné dievča. O deň neskôr, v sobotu ráno podozrivého znova chytili. Na žiadosť prokuratúry je odvtedy vo vyšetrovacej väzbe za ťažké sexuálne zneužívanie a znásilnenie.

Viac o téme: ZnásilnenieDievčatáVyšetrovanieVäzbaDortmund
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu