Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nový ambiciózny plán prvej dámy USA: Veľké zmeny v Bielom dome iba tri mesiace pred voľbami

Prvá dáma Spojených štátov Melania Trumpová Zobraziť galériu (2)
Prvá dáma Spojených štátov Melania Trumpová (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrew Harnik)

WASHINGTON - Prvá dáma Spojených štátov Melania Trumpová v pondelok oznámila plány na obnovu Ružovej záhrady Bieleho Domu. Vzhľad záhrady by sa po renovácii mal priblížiť dizajnu 60. rokov 20. storočia z éry Kennedyovcov, píše agentúra AP.

Financovanie projektu bude hradené zo súkromných darov, oznámil Biely Dom. Priestory by mali byť vylepšené pre potreby vysielania - napríklad prejavov prezidenta Donalda Trumpa, ktorý za posledné týždne v Ružovej záhrade organizoval tlačové konferencie alebo oznamoval nariadenia v čase koronakrízy. 

Vzhľad záhrady by sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Alex Brandon)

Plán obnovy zahŕňa vylepšenie infraštruktúry a systému kanalizácie, ako aj vytvorenie lepšieho prostredia pre rastliny a kvety. Trumpová taktiež informovala, že záhrada by mala byť lepšie prispôsobená pre ľudí s telesnými postihnutiami. 

"Zachovanie histórie a krásy Bieleho Domu je testamentom záväzku nášho národa, že sa bude o toto územie starať, ako aj našej oddanosti americkým ideálom - že ich budeme ochraňovať pre naše deti, ich deti a nasledujúce generácie," povedala Trumpová.    

"Samotný akt výsadby záhrady zahŕňa ťažkú prácu a nádej v možnosť žiarivej budúcnosti," vyjadrila sa prvá dáma USA o naplánovaných zmenách. Plán obnovy záhrady je jedným zo série renovácií, medzi ktoré patrí zmena Červenej a Modrej izby prezidentského sídla, ako aj vybudovanie tenisového "pavilónu" na Južnom trávniku Bieleho domu.

Viac o téme: FinancovanieZmenyObnovaBiely domMelania TrumpováRužová záhrada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu