Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Situácia v Česku sa zhoršuje: Krajina znovu zavádza povinné nosenie rúšok na hromadných akciách

Minister zdravotníctva ČR Adam Vojtěch
Minister zdravotníctva ČR Adam Vojtěch (Zdroj: TASR/AP Photo/Virginia Mayo)

PRAHA - Vzhľadom na nárast prípadov nákazy novým koronavírusom ohlásila česká vláda vo štvrtok nové plošné opatrenia. Od soboty bude v krajine znova povinné nosiť rúška na hromadných akciách s účasťou nad 100 osôb a od pondelka bude platiť obmedzenie vnútorných akcií na maximálne 500 účastníkov.

Oznámil to minister zdravotníctva Adam Vojtěch, podľa ktorého ide o reakciu na nepriaznivý vývoj epidémie. Informácie priniesli spravodajské servery Denikn.cz a Novinky.cz. "Vnímame, že existuje riziko komunitného šírenia. Musíme preto zaviesť nejaké preventívne opatrenia. Rozhodol som sa, že s účinnosťou od sobotu dôjde k zavedeniu plošnej povinnosti ochrany nosa a úst vo vnútorných priestoroch," povedal Vojtěch na tlačovej konferencii.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Minister zdôraznil, že na miestach, kde sa koncentruje väčší počet ľudí, je výrazný potenciál nákazy. Spomenul to v súvislosti s klubom v Prahe, kde sa podľa neho na párty nakazilo 98 ľudí, píšu Novinky.cz. Situácia však podľa Vojtěcha zatiaľ nie je alarmujúca, ako to skôr v priebehu dňa zhodnotil český minister vnútra Jan Hamáček.

Šéf rezortu zdravotníctva dodal, že hoci sú nárasty pacientov s chorobou COVID-19 v ČR relatívne vysoké, darí sa chrániť rizikové skupiny obyvateľstva a nestúpajú počty hospitalizovaných ľudí či pacientov v ťažkom stave. Aktuálne v Česku evidujú viac ako 5000 aktívnych prípadov nákazy novým koronavírusom a v uplynulých dňoch v krajine výrazne vzrástol aj počet novodiagnostikovaných prípadov. V stredu ich pribudlo 247.

Viac o téme: ČeskoRúškaNosenieZavedeniePovinnosťPodujatia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu