Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Hongkong hlási 113 nových prípadov KORONAVÍRUSU: Zavádza ďalšie opatrenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HONGKONG - Hongkong hlásil v stredu 113 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, čo je najvyšší denný nárast od začiatku pandémie, informovali agentúry AFP a Reuters.

Až 105 z nových prípadov infekcie sa podľa Reuters týka lokálneho prenosu nákazy. Počty infikovaných začali v júli opäť narastať a šírenie sa podľa vyjadrení lekárov vymyká spod kontroly. "Hongkong sa nachádza v rozhodujúcom okamihu," povedala hongkonská ministerka zdravotníctva a výživy Sophia Čchen. Zároveň obyvateľov požiadala, aby zrušili všetky stretnutia a udalosti, ktoré nie sú nevyhnutné.

Hongkonské úrady od 15. júla z dôvodu opätovného šírenia nákazy sprísnili viaceré opatrenia týkajúce sa zhromažďovania ľudí a dodržiavania vzájomného odstupu. Zdravotnícke úrady ľuďom takisto prikázali nosiť rúška v prostriedkoch hromadnej dopravy. Od štvrtka sa táto povinnosť bude vzťahovať na všetky vnútorné priestory verejných zariadení. Opatrenie bude podľa Reuters v platnosti počas dvoch týždňov.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Hongkong bol jednou z prvých oblastí, kam sa nový druh koronavírusu rozšíril z Číny. V Číne sa prvé prípady nákazy zaznamenali koncom roka 2019. Hongkong však s nákazou úspešne bojovalo, pripomína AFP.

Hongkong od prepuknutia nákazy zaznamenal celkovo 2132 prípadov a 14 úmrtí. Toto finančné centrum počas pandémie zasiahol hospodársky úpadok, ku ktorému prispeli ja vlaňajšie politické nepokoje a obchodná vojna medzi Čínou a USA. Vedenie mesta sa podľa AFP snaží zabrániť "bolestivému" uzavretiu hospodárstva. V prípade ďalšieho nárastu počtu prípadov však takúto možnosť nevylučujú.

Viac o téme: OpatreniaNákazaHongkongKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu