Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Austrália zaznamenala rekordný denný počet infikovaných: Väčšinu v štáte Viktória

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MELBOURNE - Austrália zaznamenala v stredu najvyšší denný prírastok prípadov nákazy novým druhom koronavírusu od začiatku pandémie v marci. Spomedzi 502 nových prípadov až 484 hlásili zo štátu Viktória, metropolou ktorého je druhé najľudnatejšie austrálske mesto Melbourne, informovala agentúra DPA.

Počet nových prípadov potvrdených za posledných 24 hodín výrazne vzrástol najmä v Melbourne, a to napriek reštriktívnym epidemiologickým opatreniam, ktoré tam platia už dva týždne. Rádovo stovky infikovaných pribúdajú v Melbourne každý deň uplynulé tri týždne. Od štvrtka tam bude povinné nosenie rúšok na verejnosti a za porušenie tohto nariadenia hrozia pokuty.

V štáte Viktória za posledný deň zomreli na komplikácie spôsobené koronavírusom dvaja muži vo veku nad 90 rokov. Šírenie nákazy v Melbourne sa napriek tzv. lockdownu stále nespomaľuje. Premiér štátu Viktória Daniel Andrews po pripísal na vrub aj tomu, že ľudia, u ktorých sa prejavia symptómy ochorenia, nedodržujú domácu karanténu, pokým nemajú nákazu potvrdenú testami.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Zástupca hlavného austrálskeho hygienika Michael Kidd pripomenul, že pred necelými šiestimi týždňami pribudli v Austrálii za jeden deň len dvaja infikovaní. "Deviateho júna sme hlásili len dva prípady... a to dokazuje, ako rýchlo dochádza k vytváraniu ohnísk nákazy a jej šíreniu," zdôraznil.

K rozsiahlemu šíreniu vírusu momentálne dochádza len v štáte Viktória. Nový Južný Wales hlásil v stredu 18 nových prípadov, Queensland a Južná Austrália po jednom. Aktuálna celková bilancia epidémie v Austrálii je 12.896 nakazených a 128 úmrtí.

Viac o téme: PandémiaŠtatistikyAustráliaKoronavírusMelbourne
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu