Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS neustupuje: Počet prípadov ochorenia v štáte Viktória stále rastie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SYDNEY - V druhom najľudnatejšom austrálskom štáte Viktória naďalej rastie počet prípadov nákazy novým druhom koronavírusu. Za uplynulých 24 hodín ich pribudlo 532, čo predstavuje nový denný rekord, informoval v pondelok tamojší premiér Daniel Andrews.

Zároveň pribudlo šesť úmrtí, čím sa ich počet zvýšil na 77; je to takmer polovica počtu obetí v celej Austrálii. V štáte Viktória sa od januára vykonalo viac ako 1,5 milióna testov, čo je jeden z najvyšších počtov na svete, povedal Andrews.

Uviedol tiež, že zváži dočasné zatvorenie určitých kľúčových odvetví ekonomiky, ak sa prenos koronavírusu na pracoviskách nespomalí. Jeho zdravotnícki poradcovia mu to však v tomto štádiu neodporúčajú.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Až donedávna bola epidemiologická situácia v Austrálii priaznivá. Prudký vzostup prípadov komunitného prenosu vo Viktórii v posledných týždňoch viedol úrady k uzatvoreniu hraníc tohto štátu a v jeho hlavnom meste Melbourne sa zaviedli pre päť miliónov obyvateľov prísne obmedzenia pohybu a nedávno aj povinnosť nosiť rúška. Andrews avizoval, že k týmto opatreniam môžu čoskoro pribudnúť ďalšie.

S niekoľkými ohniskami epidémie, ktoré sa objavili v hoteli, thajskej reštaurácii a nočnom klube, bojuje aj susedný najľudnatejší štát Nový Južný Wales. V pondelok tam počet nových prípadov nákazy stúpol o 17 na 3496. Austrália od začiatku pandémie registruje 14.935 prípadov nákazy a 161 úmrtí na COVID-19.

Viac o téme: NárastNákazaAustráliaViktóriaKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu