Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Irán zaznamenal najvyšší denný nárast počtu úmrtí na KORONAVÍRUS

Zdravotná sestra pripravuje lieky pre pacientov s COVID-19 v nemocnici Shohadaye Tajrish v Teheráne
Zdravotná sestra pripravuje lieky pre pacientov s COVID-19 v nemocnici Shohadaye Tajrish v Teheráne (Zdroj: TASR/AP Photo/Vahid Salemi)

TEHERÁN - Irán v utorok zaznamenal 229 úmrtí v dôsledku choroby COVID-19, čo je doposiaľ najvyšší denný nárast počtu úmrtí na toto ochorenie od začiatku koronavírusovej epidémie. Informovala o tom agentúra AFP.

Najvyšší denný prírastok v počte úmrtí (221) naposledy zaznamenali v Iráne 9. júla. Podľa ministerstva zdravotníctva celkový počet úmrtí na nový druh koronavírusu dosiahol 14.634. V krajine sa ním nakazilo už viac ako 275.000 ľudí.

Iránske ministerstvo zdravotníctva minulý piatok ohlásilo obnovenie bezpečnostných opatrení v hlavnom meste Teherán po prudkom náraste prípadov koronavírusovej nákazy. Nariadenia začali platiť cez víkend. Zákaz sa týka organizovania podujatí a zhromaždení. Zatvorené však musia zostať aj kaviarne a čajovne.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Okrem prvej futbalovej ligy sú zrušené aj všetky športové podujatia a tretina vládnych zamestnancov bude pracovať z domu. Irán patrí medzi novým koronavírusom najviac postihnuté krajiny na Blízkom východe. Po májovom uvoľnení bezpečnostných nariadení v krajine momentálne prichádza k nárastu prípadov nákazy aj úmrtí na koronavírus SARS-CoV-2.

Viac o téme: úmrtiaIránKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu