Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Počet úmrtí na KORONAVÍRUS v Iráne prekročil 17-tisíc

Zdravotná sestra pripravuje lieky pre pacientov s COVID-19 v nemocnici Shohadaye Tajrish v Teheráne
Zdravotná sestra pripravuje lieky pre pacientov s COVID-19 v nemocnici Shohadaye Tajrish v Teheráne (Zdroj: TASR/AP Photo/Vahid Salemi)

TEHERÁN - Irán zaznamenal za posledný deň 208 nových úmrtí súvisiacich s novým koronavírusom. S odvolaním sa na nedeľňajšie vyjadrenie hovorkyne tamojšieho ministerstva zdravotníctva o tom informovala agentúra IRNA.

Celkový počet úmrtí sa tak v Iráne zvýšil na 17.190, uviedla hovorkyňa ministerstva Símá Sadatová Láríová. Za posledný deň pribudlo aj 2685 nových prípadov nákazy koronavírusom, čím sa ich celkový počet zvýšil na 309.437. Z nákazy sa od začiatku pandémie uzdravilo 268.102 ľudí.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Celkovo 4089 pacientov je v kritickom stave na jednotkách intenzívnej starostlivosti, uviedla Láríová dodala, že v Iráne sa doteraz vykonalo 2.508.418 testov. Podľa ministerstva zdravotníctva viedlo uvoľnenie epidemiologických opatrení, ktoré v máji ohlásil iránsky prezident Hasan Rúhání, Iráncov k tomu, aby bezpečnostné opatrenia a vôbec pandémiu už nebrali tak vážne. V dôsledku toho došlo v posledných týždňoch k opätovnému šíreniu infekcie.

Viac o téme: úmrtiaIránKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu