Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS V Španielsku pribudli stovky infikovaných: Je ich najviac od 10. mája

Zdravotníci v Španielsku
Zdravotníci v Španielsku (Zdroj: SITA/AP Photo/Manu Fernandez)

BARCELONA - Španielsko zaznamenalo vo štvrtok 580 nových prípadov osôb nakazených koronavírusom, čo je o 190 viac než deň predtým. Ide o najvyšší denný prírastok za posledné dva mesiace. Najviac infikovaných evidovali v regiónoch Aragónsko a Katalánsko, píše agentúra Reuters.

Odkedy Španielsko 21. júna zrušilo reštriktívne opatrenia, objavilo sa tam viac ako 170 ohnísk nákazy. Epicentrom aktuálnej pandémie v krajine je Katalánsko, kde za posledných 24 hodín podľa údajov ministerstva zdravotníctva pribudlo 142 nakazených (deň predtým ich bolo 91). V Aragónsku na východe krajiny zase počet infikovaných stúpol zo 160 na 266.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Katalánska regionálna vláda nariadila v stredu občanom oblasti okolo mesta Lleida, aby zostali doma. Nariadenie zasiahlo približne 160.000 ľudí, ktorí môžu ísť von iba za účelom nákupu potravín, liekov, cvičenia alebo cesty do práce.

Podobné nariadenie vláda vydala aj pre niekoľko štvrtí v meste L'Hospitalet de Llobregat neďaleko Barcelony, v ktorom takisto rastie počet prípadov nákazy koronavírusom. V tejto oblasti žije približne 260.000 ľudí. V Barcelone sa počet prípadov nákazy za posledný týždeň strojnásobil.

Viac o téme: PandémiaŠtatistikyŠpanielskoBarcelonaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu