Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Lesný Rambo odzbrojil štyroch policajtov a utiekol: Nemecko zažíva pátraciu akciu, ktorá nemá obdoby

Muž bol okrem iného vyzbrojený aj lukom a šípmi. Zobraziť galériu (2)
Muž bol okrem iného vyzbrojený aj lukom a šípmi. (Zdroj: pixabay)

FREIBURG - Severne od študentského mesta Freiburg už niekoľko dní prebieha rozsiahle policajné vyšetrovanie. Yves Rausch odzbrojil štyroch policajných dôstojníkov a utiekol do lesa.

V nedeľu ráno dostala polícia správu, že ozbrojený muž v maskáčoch sa pohybuje v záhradnej osade v Oppenau, v Breisgau severne od Freiburgu. Na miesto došli štyria policajti a na muža narazili. Informácie najprv hovorili, že bol vyzbrojený pištoľou a nožom, neskôr bola správa doplnená, že mal luk a šípy.

Ako uviedol policajný hovorca, muž najprv pôsobil tak, že chce spolupracovať. Zrazu však vytiahol strelnú zbraň a ohrozoval ňou policajtov. Podarilo sa mu ich odzbrojiť a následne ušiel do lesa. Zobral so sebou aj policajné zbrane.

Lesný Rambo nemá jednoduchú povahu.
Zobraziť galériu (2)
Lesný Rambo nemá jednoduchú povahu.  (Zdroj: Profimedia)

Nie je to jednoduchý človek

Odvtedy stále prebieha po 31-ročnom mužovi zatiaľ neúspešné pátranie. Pri pátraní pomáhajú aj policajné psy a vrtuľníky. O mužovi sa hovorí, že má psychické problémy. Polícia zverejnila aj fotku muža. Je to 1,7 metra vysoký Yves Etienne Rausch.

Podľa jeho bývalého suseda bol jeho byť na nariadenie úradov približne pred rokom vysťahovaný. Hovorí sa, že v byte boli objavené rôzne zbrane, strelivo a kanistre na benzín. Podľa suseda chodil oblečený stále v čiernom a nebol "jednoduchou osobou".

Polícia po mužovi pátra za porušenie rôznych zákonov o zbraniach. V Nemecku získal prezývky lesný Rambo.

Lesný Rambo má na svedomí mnoho deliktov

Akokoľvek sa to môže zdať nepravdepodobné, lesný Rambo (presnejšie Rambo z Čierneho lesa - Schwarzwald Rambo), ko ho začali prezývať, nie je žiadne neviniatko. Jeho trestný register je dlhý. Má na svedomí viacero krádeží, priestupky proti zákonu o držbe zbraní, ako aj ťažké ublíženie na zdraví. V roku 2009, keď mal iba 20 rokov, napadol Rausch jednu dobrú známu a kušou jej strelil do hrudníka a ohrozil ju na živote. Bol odsúdený ako mladistvý na tri a pol roka väzenia. Tam sa vyučil za tesára.

Viac o téme: ZbraneútočníkŠípyLukNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu