Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Bitúnky ako ohniská infekcie: Chaos neďaleko Česka, pracovníci skončili v karanténe

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Wang Quanchao/Xinhua via AP)

VIEDEŇ - Viac ako 240 pracovníkov jedného z bitúnkov v Dolnom Rakúsku muselo ísť do karantény po tom, čo tam bolo na nový koronavírus pozitívne testovaných najmenej 34 ľudí. Informovali o tom v stredu tamojší zdravotnícki predstavitelia, píše agentúra APA.

Po tom, čo sa symptómy ochorenia COVID-19 objavili u jedného z pracovníkov bitúnku v meste Eggenburg ležiaceho neďaleko hraníc s Českom, testom sa podrobili všetci jeho kolegovia. Na výsledky čaká ešte 40 ľudí. Rakúsko začalo s rozsiahlym testovaním v mäsospracujúcom priemysle po tom, čo sa koronavírusom v júni nakazilo približne 1400 zamestnancov bitúnku spoločnosti Tönnies Holding v nemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Začiatkom júla evidovali zhruba dve desiatky ľudí nakazených koronavírusom aj na bitúnkoch v Hornom Rakúsku. V Rakúsku počas júla každý deň pribudlo okolo 100 nových prípadov nákazy, z ktorých časť súvisí s náboženskými podujatiami či s ľuďmi, ktorí sa vrátili zo zahraničia.

Rakúsko eviduje podľa údajov ministerstva zdravotníctva aktuálne 1269 aktívnych prípadov nákazy, z toho 520 zaznamenali v Hornom Rakúsku a viac ako 400 vo Viedni. V nemocniciach je hospitalizovaných 96 pacientov, desať leží na jednotkách intenzívnej starostlivosti. Celkovo sa tam doposiaľ infikovalo 19.154 osôb a 740 na komplikácie súvisiace s ochorením COVID-19 zomrelo.

Viac o téme: BitúnokRakúskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu