Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Počet potvrdených prípadov KORONAVÍRUSU v Poľsku je takmer 39-tisíc

Počet infikovaných sa od utorka rána zvýšil o 264
Počet infikovaných sa od utorka rána zvýšil o 264 (Zdroj: TASR/AP Photo/Czarek Sokolowski)

VARŠAVA - Počet potvrdených prípadov nákazy novým druhom koronavírusu sa v Poľsku od utorka rána zvýšil o 264 a dosiahol celkové číslo 38.721, uviedlo v stredu poľské ministerstvo zdravotníctva. Zomrelo ďalších šesť pacientov; v Poľsku podľahlo ochoreniu COVID-19 už 1594 ľudí, informovala tlačová agentúra PAP.

Ministerstvo taktiež oznámilo, že hospitalizovaných je aktuálne 1575 ľudí, u ktorých existuje podozrenie na infikovanie sa novým druhom koronavírusu; v karanténe je 87.698 ľudí; pod lekárskym dohľadom je 9684 osôb. Dosiaľ sa z ochorenia zotavilo 28.492 ľudí vrátane 736 pacientov v uplynulých 24 hodinách, čo je denný rekord.

Chorobu COVID-19 spôsobuje koronavírusový patogén SARS-CoV-2. Medzi jej príznaky patrí horúčka, kašeľ, dýchavičnosť, bolesť svalov a únava. Predpokladá sa, že pandémia tohto ochorenia, ktoré môže k viesť k život ohrozujúcemu zápalu pľúc, sa po prvý raz objavila koncom roku 2019 v Číne, na trhovisku v meste Wu-chan, metropole provincie Chu-pej.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Prvý potvrdený prípad infekcie v Poľsku zaznamenali 4. marca. Krajina vyhlásila epidemický stav 20. marca. Ďalšie opatrenia týkajúce sa obmedzenia pohybu obyvateľstva ohlásila vláda 31. marca. Niektoré z týchto reštrikcií boli zrušené 20. apríla, ďalšie uvoľnenia postupne nasledovali v máji a júni.

Viac o téme: PoľskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu