Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Japonsko už druhý deň po sebe potvrdilo rekordný nárast prípadov infekcie KORONAVÍRUSOM

Aj v Japonsku sa nosia rúška
Aj v Japonsku sa nosia rúška (Zdroj: SITA/AP Photo/Eugene Hoshiko)

TOKIO - V Japonskej metropole Tokio pribudlo v piatok v priebehu uplynulých 24 hodín 243 nových prípadov nákazy koronavírusom. Už druhý deň po sebe ide o rekordný denný nárast, píše denník The Japan Times.

Vo štvrtok úrady zaznamenali 224 nových prípadov. Počet nakazených vôbec po prvý raz prekročil 200 dva dni po sebe. Metropolitná tokijská i ústredná japonská vláda zatiaľ odmietajú opäť zaviesť epidemiologické opatrenia.

Úrady napriek obavám uvádzajú, že nemocnice sú na prípadnú druhu nákazy dobre pripravené. Odkedy bol v Japonsku 25. mája ukončený núdzový stav, začal počet denne registrovaných nových prípadov nákazy opäť stúpať. Za ohnisko nákazy v Tokiu sú všeobecne považované zábavné nočné štvrte.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Japonsko dosiaľ podľa údajov americkej Univerzity Johnsa Hopkinsa zaznamenalo 20.866 prípadov nákazy novým druhom koronavírusu SARS-CoV-2, ktorý spôsobuje chorobu COVID-19, a 981 úmrtí. Táto bilancia nezahŕňa ďalších 712 infikovaných a 13 mŕtvych z výletnej lode Diamond Princess, ktorá začiatkom februára viac ako dva týždne kotvila pri brehoch Tokia.

Viac o téme: JaponskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu