Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Japonsko po prvý raz hlási viac ako tisíc prípadov infekcie za deň

Japonsko zaznamenalo po prvý raz viac ako 1000 nových prípadov
Japonsko zaznamenalo po prvý raz viac ako 1000 nových prípadov (Zdroj: SITA/AP Photo/Eugene Hoshiko)

TOKIO - Japonsko zaznamenalo po prvý raz viac ako 1000 nových prípadov nákazy koronavírusom za jeden deň. Informovali o tom v stredu miestne médiá, podľa ktorých v krajine za uplynulých 24 hodín potvrdili 1002 novoinfikovaných, z toho 250 v hlavnom meste Tokio, píše agentúra DPA.

Po tom, ako dosiaľ výrazný nárast prípadov evidovalo najmä Tokio, hlásia rekordné prírastky aj iné veľké metropoly, napríklad Osaka (+221), a tiež prefektúra Aiči (+167), uviedla verejnoprávna televízia NHK. Počet nových prípadov v Tokiu znova stúpa od zrušenia celoštátneho núdzového stavu z 25. mája. V stredu ich z hlavného mesta hlásili 250. Tokio tým dosiaľ potvrdilo 11.861 prípadov nákazy, z nich približne polovicu tento mesiac. Vedenie mesta z tohto dôvodu nedávno vyhlásilo najvyšší stupeň varovania.

Stredajšie údaje zvýšili celkový počet prípadov nákazy v Japonsku na 33.959. Krajina od začiatku pandémie zaznamenala tiež 1016 úmrtí na Covid-19. Japonsko zrušilo núdzový stav, keďže koronavírusovú krízu v krajine sa podarilo fakticky dostať pod kontrolu, uvádzalo sa vo vtedajšom odôvodnení. Znova stúpajúce počty prípadov však podnecujú obavy z "druhej vlny" epidémie.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Bez ohľadu na tento vývoj japonská vláda spustila minulý týždeň kontroverznú propagačnú kampaň zameranú na oživenie ťažko zasiahnutého cestovného ruchu a miestneho hospodárstva, z ktorej však vyradili Tokio. Vláda chce dosiahnuť, aby obyvatelia Japonska znova cestovali po vlastnej krajine a míňali pri tom peniaze, aby sa znova rozprúdila ekonomika.

Viac o téme: JaponskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu